België 5 euromunt 2023 ‘85 jaar Robbedoes & Kwabbernoot’ reliëf BU in coincard

€ 12,50
België 5 euromunt 2023 ‘85 jaar Robbedoes & Kwabbernoot’ reliëf BU in coincard

Belgie 5 euromunt 2023 85 jaar Robbedoes Kwabbernoot relief BU in coincard

€ 12,50
  • Dé officiële Belgische Robbedoes & Kwabbernoot munt van 5 euro in BU-kwaliteit
  • Streng gelimiteerde oplage van max. 7.500 exemplaren
  • Wettig betaalmiddel in België, komt niet in circulatie
  • Onderdeel van de Belgische Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Volwaardig lid van Becom

Dé officiële producent van het Belgische muntgeld

Echtheid gegarandeerd door onze experts

Deel dit product

Uitgebreide omschrijving: (voor beide uitvoering) – BE-vl
Hoera, het onafscheidelijke duo Robbedoes en Kwabbernoot bestaat 85 jaar! In nauwe samenwerking met de uitgever creëerde de Koninklijke Munt van België een energieke herdenkingsmunt van 5 euro, met zowel een variant in reliëf als een in kleur. Werkelijk een feestje voor het jubilerende reporters duo!
 
De reeks werd gecreëerd door de Franse tekenaar Robert Velter (Rob-Vel) en later overgedragen aan respectievelijk Jijé (hij voegde Kwabbernoot toe) en André Franquin (hij voegde de Marsipulami en talrijke andere personages toe), onder wie de reeks pas echt succesvol werd.
 
Robbedoes en Kwabbernoot
Robbedoes werkte ooit als piccolo, getuige zijn nog altijd rode pak met gouden knopen, maar is journalist. Daarbij gaat hij slim, inventief en erg serieus te werk. Heel anders dan zijn trouwe metgezel Piet Kwabbernoot, ook een reporter, die voorzichtiger maar wel onhandig en soms ook een tikkeltje opvliegend is. Met hun eekhoorn Spip binden ze de strijd aan met misdadigers. Veel van de verhalen spelen zich geheel of gedeeltelijk af in het fictieve plaatsje Rommelgem. Het duo woont daar zelf niet, maar is goed bevriend met Pancratius Edelhart Ladislas Philippus graaf van Rommelgem, uitvinder met een passie voor paddenstoelen.
 
Robbedoes en Kwabbernoot figureren ook regelmatig in de stripreeks Guust over het personage Guust Flater, eveneens van de hand van Franquin.
 
Verkrijgbaar in twee prachtige muntuitvoeringen!
De Koninklijke Munt van België viert het 85-jarig jubileum van het dynamische duo met een 5 euromunt die wordt uitgegeven in twee varianten: in reliëf en in kleur. Op beide munten prijken op de voorzijde de portretten van de jubilerende reporters, vergezeld door hun eekhoorn Spip. De 5 euromunt in kleur toont het jarige duo in de originele kleuren van de albums en steekt ook in een iets afwijkende coincard-verpakking. Dat maakt het verschil tussen beide 5 euromunten nog groter en zo wordt het ook bijzonder verleidelijk om ineens beide versies te bestellen.
Meer informatie
Artikelnummer 0115993
Metaal Cu/Ni
Gewicht 12,7 g
Diameter 30 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage max. 7.500
Ontwerper Iris Bruijns