België 5 euromunt 2022 ‘70 jaar Marsupilami’ kleur BU in coincard

€ 17,50
België 5 euromunt 2022 ‘70 jaar Marsupilami’ kleur BU in coincard

België 5 euromunt 2022 ‘70 jaar Marsupilami’ kleur BU in coincard

€ 17,50
  • Allereerste officiële Marsupilami 5 euromunt met originele kleuren
  • Max. 7.500 exemplaren wereldwijd
  • Wettig betaalmiddel in België, komt niet in circulatie
  • Onderdeel van de Belgische Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Marsupilami is ontsproten aan het brein van André Franquin, duidelijk afleidbaar aan de ‘Latijnse’ soortnaam (Marsupilamus Fantasii of Marsupilami franquini). De Marsupilami is net als de mens een zoolganger, verder houdt iedere gelijkenis op. Dit fictieve beestje is een eierleggend zoogdier, is volwassen een meter hoog, heeft een staart van circa acht meter lang en komt het meest voor met een geel met zwartgevlekte vacht. Zijn behendige staart gebruikt hij overal voor; om zaken vast te grijpen, zich voort te bewegen, te zwemmen, vijanden uit te schakelen en meer. Oorspronkelijk komt hij uit het fictieve Zuid-Amerikaanse land Palombië. Hij voedt zich met fruit, noten, vlooien en piranha’s. Zijn karakteristieke roep is ‘Houba Houba!’.

De Marsupilami verscheen voor het eerst in 1952 in Robbedoes en de erfgenamen, een verhaal uit de Robbedoes en Kwabbernoot-reeks. Robbedoes en Kwabbernoot vinden het dier tijdens hun reis in Palombië en nemen het mee naar Europa. Het karakter viel in de smaak en verscheen in meerdere albums van het duo. In 1987 kreeg Marsupilami zijn eigen stripreeks, in de jaren negentig twee animatie series en in 2013 een film.

Verkrijgbaar in twee prachtige muntuitvoeringen!
De Koninklijke Munt van België viert het 70-jarig jubileum van het markante diertje met een 5 euromunt die wordt uitgegeven in twee varianten: in reliëf en in kleur. Op beide munten prijkt op de voorzijde de jubilerende Marsupilami in vol ornaat, met zijn karakteristiek pose en kenmerkende super lange staart. De 5 euromunt in kleur toont de jarige Marsupilami in de originele kleuren van de albums en steekt ook in een iets afwijkende coincard-verpakking. Dat maakt het verschil tussen beide 5 euromunten nog groter en zo wordt het ook bijzonder verleidelijk om ineens beide versies te bestellen.

Meer informatie
Artikelnummer 0115070
Metaal Cu/Ni
Gewicht 12,7 g
Diameter 30 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage max. 7.500
Ontwerper Luc Luycx