Themaset 2022

€ 29,95
Themaset 2022

Themaset 2022

€ 29,95
  • Set met alle Nederlandse euromunten uit 2022 in BU-kwaliteit
  • Ter ere van het 20-jarig jubileum van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima
  • Met unieke penning in speciale themaverpakking
  • Op deze uitgifte is een abonnement mogelijk

 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Themaset van de Koninklijke Nederlandse Munt staat geheel in het teken van het Koningshuis. Deze bijzondere muntset viert jaarlijks de mijlpalen uit het leven van de leden van de Koninklijke familie. Huwelijken, staatsbezoeken, bijzondere publieke optredens, kroonverjaardagen en geboortes komen voorbij in de onder verzamelaars zeer geliefde uitgifte.

Themaset 2022
Het jaar 2022 kent een bijzondere mijlpaal: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn 20 jaar getrouwd. Op 2 februari 2002 traden ze in het huwelijk in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De huwelijksvoltrekking kon rekenen op veel enthousiasme, evenals de rit door de binnenstad met de Gouden Koets en de inmiddels beroemde balkonscene met ‘de kus’. Om dit feestelijke jubileum te vieren, staat de Themaset 2022 in het teken van onze Koning en Koningin.
 
Ontwerp
In deze stijlvolle verpakking van de Themaset 2022 leest u meer over het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Het thema ‘een porseleinen huwelijk’ is doorgetrokken in de verpakking. De drieluikverpakking bevat aan de voorzijde twee foto’s: een van de Koning en Koningin tijdens hun huwelijksdag en een foto van het Koningspaar bij hun 20-jarig jubileum.
 
Naast alle acht Nederlandse euromunten van 2022 bevat de set ook een speciale penning. De achterzijde van de penning toont een monogram van de voorletters van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Boven het symbool staat een kroon en daarboven de datum van het jubileum: 02-02-2022.  Aan de onderzijde staat de tekst ‘Een porseleinen huwelijk’. De voorzijde bevat een afbeelding van het koninklijk paar. Onderaan bevindt zich een lint met de tekst ’20 jaar Koninklijk huwelijk’, versierd met bloemen. De penning is een speciale herinnering aan een feestelijk jubileum!

Specificaties Penning:
Metaal Zwaar verzilverd
Gewicht 9,38 gram
Diameter 30 mm
Kwaliteit BU
Oplage 3.000
Rand Glad
Meer informatie
Artikelnummer 0114270
Metaal Divers
Diameter Divers
Rand Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 3.000