Speciale set Invictus Games Den Haag 2020

€ 999,00
Speciale set Invictus Games Den Haag 2020

Speciale set Invictus Games Den Haag 2020

€ 999,00
  • Gouden, Zilveren én Bronzen uitgiften die refereren naar het podium!
  • Zeer gelimiteerd tot slechts 50 cassettes!
  • De uitgiften zijn geëmailleerd door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt
  • Geleverd in een luxe cassette inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • Een unicum voor Invictus Games Den Haag 2020 fans!
Levering vanaf 16 april (start Invictus Games)
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Volwaardig lid van Becom

Dé officiële producent van het Belgische muntgeld

Echtheid gegarandeerd door onze experts

Deel dit product

De Koninklijke Nederlandse Munt sponsort met trots de medailles voor de Invictus Games Den Haag 2020. Als aandenken aan deze editie van de Invictus Games brengt de Koninklijke Nederlandse Munt in zeer gelimiteerde oplage een speciale set uit met vergulde, verzilverde en verbronsde uitgiften die refereren naar het podium. De uitgiften worden geleverd in een luxe cassette.
 
Ontwerp
De uitgiften zijn ontworpen door Pannos Goutzemisis van de Koninklijke Nederlandse Munt. Goutzemisis werd bij het ontwerpen van de uitgiften geïnspireerd door de deelnemers: normale mensen die in uitzonderlijke situaties bijzondere prestaties leveren, hoge offers brengen en toch, bij elke hartslag, de kracht kunnen vinden om door te gaan. De hartslag komt dan ook op de voor- en keerzijde van de uitgiften terug langs de rand.
 
Op de voorzijde van de uitgiften staat de tekst ‘The Hague 2020’, het munthuis- en het muntmeesterteken van de Koninklijke Nederlandse Munt en de leus ‘I AM’. Deze leus is afkomstig uit de laatste regels van het gedicht ‘Invictus’ van William Ernest Henley dat vanaf het begin door de Invictus Games gebruikt wordt. Het opschrift op de keerzijde is het motto van de Invictus Games ‘Grow through what you go through’ en de tekst ‘Invictus Games The Hague 2020’.
 
Geëmailleerde tulp
Net als de officiële medailles zijn de uitgiften in de speciale set door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt met de hand voorzien van een gele tulp in geëmailleerd glas. De Invictus Games Den Haag 2020-tulp staat niet alleen symbool voor Nederland maar ook voor de groei van de deelnemers en hun familie en vrienden.
 
Meer informatie over de uitgiften leest u hier.
Meer informatie
Artikelnummer 0108068
Metaal Tombak
Gewicht 73,6 g
Diameter 60 mm
Rand Glad
Kwaliteit Prooflike
Oplage 50 cassettes (met de 3 uitgiften)