Malta 10 euro 2024 ‘Malta Carnaval’ Zilver Prooflike

€ 89,95
Malta 10 euro 2024 ‘Malta Carnaval’ Zilver Prooflike

Malta 10 euro 2024 Malta Carnaval Zilver Prooflike

€ 89,95
  • Officiële herdenkingsmunt voor Malta Carnaval
  • Unieke Zilveren munt met kleurdetail
  • Geleverd in een vrolijke verpakking
  • In opdracht van de Centrale Bank van Malta 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Volwaardig lid van Becom

Dé officiële producent van het Belgische muntgeld

Echtheid gegarandeerd door onze experts

Deel dit product

Al eeuwenlang is het Malta Carnaval een groot begrip: een hele week staat het eiland in het teken van kleur, maskers, kostuums, muziek en gezelligheid. Speciaal voor dit feest lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een kleurrijke uitgifte, in opdracht van de Centrale Bank van Malta. De Malta 10 euro 2024 ‘Malta Carnaval’ Zilver Prooflike is nu verkrijgbaar!
 
Malta Carnaval
Carnavalsweek in Malta staat garant voor heel veel gezelligheid. Het feest vindt voornamelijk plaats in hoofdstad Valletta, maar ook andere steden en dorpen hebben hun eigen variant op de festiviteiten. Op het Maltese eiland Gozo heeft het carnavalsfeest bijvoorbeeld een meer griezelige en grappige sfeer. Malta Carnaval is een van de belangrijkste Maltese evenementen, zowel op religieus als cultureel gebied. Wist u dat het carnaval zijn oorsprong vond in de stad Birgu? Hier begonnen ridders optochten en toernooien om hun vaardigheden te laten zien. Inmiddels is het feest uitgegroeid tot een echte traditie.
 
Ontwerp
De Malta 10 euro 2024 ‘Malta Carnaval’ Zilver Prooflike is een bijzondere uitgifte met kleurdetail. Op de voorzijde van de munt kijkt een animatiefiguur naar boven, met de armen gespreid. Op het hoofd is een masker te ontdekken: een verwijzing naar het traditionele gebruik van maskers tijdens het Malta Carnaval. De achtergrond bestaat uit een mandala-patroon: deze is speciaal in regenboogkleuren ingekleurd, wat de munt extra uniek maakt. Onderaan op de munt staat de tekst ‘10 euro Karnival Ta’ Malta’. Op de keerzijde staat het logo van de Centrale Bank van Malta.
Meer informatie
Artikelnummer 0118106
Metaal Zilver
Gehalte 925/1000
Gewicht 28,28 g
Diameter 38,61 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Prooflike
Nominale waarde 10 euro
Oplage 1.000