België 2 euromunt 2020 'Jan van Eyck jaar' Proof in etui

€ 29,95
België 2 euromunt 2020 'Jan van Eyck jaar' Proof in etui

België 2 euromunt 2020 'Jan van Eyck jaar' Proof in etui

€ 29,95
  • Officiële uitgifte ter gelegenheid van het Jan van Eyck jaar 2020
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • Gelimiteerde oplage van max. 5.000 exemplaren
  • Geslagen in de allerhoogste kwaliteit Proof, in etui
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Jan van Eyck (ca. 1390 – 1441) mag zonder discussie een regelrechte vernieuwer genoemd worden. Met zijn ragfijne penseeltrekken en zijn lichtdoorlatende olieverftechniek kwam hij tot adembenemende resultaten waarvan het realisme, de zin voor het detail, de perfectie van de compositie en de kleurenbeheersing iedereen doen versteld staan. Als veelgeprezen hofschilder van Philips de Goede was hij trouwens ook één van de eersten om zelf zijn werken te signeren, wat heel ongebruikelijk was in die tijd.
 
Over Van Eyck's leven is vrij weinig bekend, over zijn oeuvre des te meer, ook al zijn er maar een twintigtal werken van hem bewaard gebleven. Maar wat voor werken! Zowat overal ter wereld kent men zijn legendarische altaarstuk ‘De aanbidding van het Lam Gods’ dat al zes eeuwen in de Gentse Sint-Baafskathedraal prijkt en onlangs een spectaculaire opfrisbeurt onderging.
                                               
Dit nieuwe 2 eurostuk van de Koninklijke Munt van België toont een gedetailleerde weergave van 'De Man met de Rode Tulband', een werk dat zich in de Londense National Gallery bevindt en door velen beschouwd wordt als Van Eyck's zelfportret. Een schilderspalet met penselen, de originele signatuur van de meester en zijn naam vervolledigen de visuele compositie.
Meer informatie
Artikelnummer 0108830
Metaal Bi-metaal (cupro-nikkel /messing)
Gewicht 8,50 g
Diameter 25,75 mm
Kwaliteit Proof
Oplage max. 5.000 (waarvan max. 250 in de Prestigeset)
Ontwerper Luc Luycx