België 2,5 euromunt 2023 ‘Belgische Festivalcultuur’ BU in coincard NL

€ 10,00
België 2,5 euromunt 2023 ‘Belgische Festivalcultuur’ BU in coincard NL

Belgie 2,5 euromunt 2023 Belgische Festivalcultuur BU in coincard NL

€ 10,00
  • Officiële uitgifte ter ere van de unieke Belgische Festivalcultuur  
  • Zeer ‘toegankelijke’ festival verpakking in twee taalversies
  • Gelimiteerde oplage van max. 13.750 exemplaren
  • Wordt geleverd in een coincard met Nederlandstalige voorzijde
  • Een prachtig aandenken voor uzelf of leuk om cadeau te geven
  • Onderdeel van de Belgische Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Volwaardig lid van Becom

Dé officiële producent van het Belgische muntgeld

Echtheid gegarandeerd door onze experts

Deel dit product

 
België mag dan een klein land zijn, met ruim 11,6 miljoen inwoners op 30.688 km2 zijn ze een waar festival-walhalla. In ons land weten ze als geen ander hoe een goed festival georganiseerd wordt. Tomorrowland, Pukkelpop, Rock Werchter: het is slechts een greep uit de bekende Belgische festivals. Naast deze grote namen vinden er ook nog tientallen kleinere festivals plaats. Kortom: keuze genoeg voor de festival fan! En ook voor komend festivalseizoen vinden de tickets al gretig aftrek.
 
Het festival walhalla van Europa
Waar een klein land groot in kan zijn! België heeft onbetwist de meeste (muziek)festivals per inwoner ter wereld. En het zijn ook niet de minste: de absolute wereldtop van artiesten komen graag naar België en trekken een breed en internationaal publiek aan.  Ter vergelijking: in 1985 duurde de eerste editie van Pukkelpop één dag en mochten muziekliefhebbers voor slechts 400 Belgische Frank genieten van allerlei muziekgenres. In 2023 duurt Pukkelpop maar liefst 4 dagen en komen de grootste artiesten om op te treden voor zo’n 80.000 bezoekers. Wellicht wat minder plezierig, maar naast het bezoekersaantal is ook de ticketprijs gestegen…
 
Over de hele wereld weten liefhebbers de typische Belgische festivalcultuur zeer te waarderen. En niet alleen internationaal, maar ook de Belgen zelf bezoeken graag een festival. Het is de perfecte manier om jong en oud met elkaar te verbinden en ons land goed op de kaart te zetten. België wordt alom geroemd om de bijzondere Festivalcultuur: genoeg reden om hier een 2½ euro aan te wijden!
 
Een klinkende munt van 2½ euro
In ‘toegankelijke’ coincard verpakking
 
Op de voorzijde hiervan rijst een hand op die het 'rock on' gebaar maakt, omgeven door concert speakers, muzieknoten, een  gitaar, equalizer onderaan en de kaart van België op de achtergrond. Onder de gitaar de tekst: BELGIAN FESTIVAL CULTURE.  Op de muntzijde staan de gebruikelijke grafische elementen zoals de waarde, het jaartal en de Europese landkaart afgebeeld. Een kleurrijke en vrolijke festival-geïnspireerde coincard-verpakking zorgt voor de finishing touch. De coincard waarin de munt is gevat toont diverse festivalsbandjes die doorgaans als toegangsbewijs van festivals gelden en door velen (om de arm) verzameld worden. De achterkant toont kleurrijke festival elementen.
Meer informatie
Artikelnummer 0115978
Metaal Messing
Gewicht 10,50 g
Diameter 25,65 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 35.000, waarvan 7.500 in de FDC-set 2023
Ontwerper Iris Bruijns