België 12,5 euromunt 2021 ‘Antwerpen Diamantstad’ Goud Proof in etui

€ 124,95
België 12,5 euromunt 2021 ‘Antwerpen Diamantstad’ Goud Proof in etui

België 12,5 euromunt 2021 ‘Antwerpen Diamantstad’ Goud Proof in etui

€ 124,95
Puur gouden munt in Proof-kwaliteit
  • Officiële uitgifte ter ere van Antwerpen Diamantstad
  • Puur gouden 12,5 euromunt in de allerhoogste kwaliteit Proof
  • Gelimiteerde oplage van max. 2.500 exemplaren
  • Verpakt in een luxe etui met genummerd Certificaat van Echtheid

 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Parijs, London, Milaan, New York… Vele luxemerken pakken maar al te graag uit met ronkende namen van trendy wereldsteden om hun parfums, modekledij of andere creaties de nodige glans en glamour te geven. Maar als het gaat om diamant en zijn bewerking, is Antwerpen het absolute wereldcentrum.
 
Antwerpen Diamantstad
Al vanaf de 16de eeuw werd de Indische diamant rechtstreeks naar Antwerpen gebracht en verwierven de plaatselijke slijpers een onovertroffen faam. Maar het ware succesverhaal van Antwerpen Diamantstad begint pas vanaf de 19de eeuw, als er nieuwe velden in Zuid-Afrika worden ontgonnen en er vele Joodse diamantbewerkers uit Oost-Europa in de Sinjorenstad neerstrijken. Sindsdien heeft de diamantnijverheid zijn economisch lot voorgoed aan Antwerpen verbonden en worden die fonkelende steentjes van bij ons wereldwijd geprezen om hun excellente kwaliteit en hun uitzonderlijke perfectie.

Geen diamant... zonder goud!
Om het wereldwijde prestige van Antwerpen Diamantstad te promoten, geeft de Koninklijke Munt van België nu een prachtig muntstukje van 12½ euro uit, dat is geslagen in het zuiverste goud en in de allerhoogste Proof-kwaliteit. De voorzijde toont de zij- en bovenkant van een tot briljant geslepen diamant met datum en Engelstalige inscriptie. Op de keerzijde prijkt de voor deze uitgifte gebruikelijke Belgische Leeuw, de nominale waarde en de drietalige landsaanduiding. Een luxueus
etui en een Echtheidscertificaat maken dit subtiele numismatische juweeltje compleet.
Meer informatie
Artikelnummer 0111784
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 1,25 g
Diameter 14,0 mm
Kwaliteit Proof
Oplage max. 2.500
Ontwerper Luc Luycx