85 jaar Superman Zilver Prooflike

€ 399,00
85 jaar Superman Zilver Prooflike

85 jaar Superman Zilver Prooflike

€ 399,00
  • Vier de 85ste verjaardag van ’s werelds meest bekende superheld!
  • Met gekleurd logo; handgemaakt door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt
  • Unieke aanwinst: penning in formaat van 45 mm
  • Officiële gelicentieerde uitgifte
  • Slechts 85 stuks beschikbaar!
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

In april van dit jaar vierden we het 100-jarig bestaan van Warner Bros. In een eeuw tijd hebben er heel wat iconische films en filmfiguren het licht gezien. Een van die iconische filmfiguren is Superman. In 2023 bestaat Superman 85 jaar. Superman, het alter ego van Clark Kent, is een wereldberoemde DC superheld, bedacht door Joe Shuster en Jerry Siegel. Voordat er verschillende films van Superman werden gemaakt, waren de eerste verhalen te lezen in de Amerikaanse Action Comics uit 1938. Dit jaar viert hij dan ook zijn 85ste verjaardag! Dit vieren we natuurlijk mee met een bijzondere uitgifte: de 85 jaar Superman Zilver Prooflike.
 
Herkenbare superheld
Van zijn blauwe uniform tot zijn golvende rode cape tot het 'S'-schild op zijn borst: Superman is een van de meest herkenbare en geliefde DC-superhelden aller tijden. De Man of Steel is het ultieme symbool van waarheid, gerechtigheid en hoop. Hij is 's werelds eerste superheld en de afgelopen jaren heeft Superman opnieuw uitgevonden wat het betekent om op te komen voor gerechtigheid. Superman groeide, als laatste overlevende van de gedoemde planeet Krypton, op in Smallville, Kansas. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een ware legende: hij is het boegbeeld van moed, compassie en verantwoordelijkheid. Superman streeft er altijd naar om de goedheid van de mensheid te laten zegevieren.
 
Ontwerp
De 85 jaar Superman Zilver Prooflike is een bijzondere uitgifte. Voor dit jubileum lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een uitgifte waarvoor gebruik is gemaakt van koud-emaille. Hierbij hoeft geen warmte te worden gebruikt. Op de voorzijde van de zilveren penning prijkt het bekende Superman logo in kleur. Deze is speciaal door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt met de hand gemaakt in ons eigen atelier. Onderaan de penning zijn het munthuisteken en muntmeesterteken te vinden. Op de keerzijde van de munt staat de beeltenis van Clark Kent, die zijn jas opentrekt waardoor het bekende Superman logo op zijn borst tevoorschijn komt. Aan de zijkant staat de tekst: 85 years of Superman.
 
Meer informatie
Artikelnummer 0117888
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 45 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Prooflike
Oplage 85