65 jaar Eurovisie Songfestival Penning in coincard

€ 12,50
65 jaar Eurovisie Songfestival Penning in coincard

65 jaar Eurovisie Songfestival Penning in coincard

€ 12,50
De officiële Eurovisie Songfestival jubileum uitgifte exclusief uitgebracht door de Koninklijke Nederlandse Munt!
  • Exclusieve samenwerking met het Eurovisie Songfestival
  • Bijzonder en ingenieus ontwerp: alle winnende tracks van het Eurovisie Songfestival komen samen (bekijk de video!)
  • Onderdeel van de officiële Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Volwaardig lid van Becom

Dé officiële producent van het Belgische muntgeld

Echtheid gegarandeerd door onze experts

Deel dit product

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en ‪16 mei in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen heeft de EBU (European Broadcasting Union) besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden De EBU, NPO/NOS/AVROTROS en de Gemeente Rotterdam blijven in gesprek over de organisatie van het 65e Eurovisie Songfestival in 2021.

De Eurovisie Songfestival uitgiften van de Koninklijke Nederlandse Munt blijven bestelbaar; de productie en levering gaan door zoals gepland!  

Het unieke ontwerp
In het ingenieuze ontwerp van de Eurovisie Songfestival penning komen alle edities samen. Muziekproducent Eric van Tijn heeft hiervoor alle winnende tracks van de 64 voorgaande edities tot één onverstaanbare mix samengebracht.

Ontwerper Juan Sanchez-Castano ontwikkelde een unieke installatie die hij middenin Rotterdam Ahoy, waar de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 zou plaatsvinden, heeft neergezet. De installatie bevat onder andere een speaker waarop een bakje staat. Dit is gevuld met water uit de Rotterdamse Maas, overhandigd door de Rotterdamse ‘songfestival wethouder’ Said Kasmi. De mix is vervolgens over de speaker afgespeeld. Het water op de speaker zorgt ervoor dat door middel van trillingen de geluidsgolven van de afgespeelde mix zichtbaar worden.

Ontwerper Sanchez-Castano documenteerde de trillingen in het water en zette ze om naar een digitaal 3D model en vervolgens naar een fysiek product met een bijzonder reliëf. De 65 jaar Eurovisie Songfestival Penning is daarom een tastbaar aandenken waarin de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival op unieke wijze is vastgelegd.
De penning heeft een duidelijk reliëf, zoals ook de afgespeelde muziek een reliëf geeft op het water. Op de keerzijde van de penning zijn dezelfde trillingen te zien met in het midden het Eurovisie Songfestival 2020 logo.

Bekijk in de video hieronder hoe het ontwerp tot stand is gekomen in Rotterdam Ahoy!

 
Meer informatie
Artikelnummer 0107957
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 6.500