50 jaar Loeki de Leeuw in coincard

€ 10,00
50 jaar Loeki de Leeuw in coincard

50 jaar Loeki de Leeuw in coincard

€ 10,00
  • Vier de 50e verjaardag van de geliefde leeuw!
  • Inclusief Nederlandse 50 eurocent 2022 in BU-kwaliteit
  • Onderdeel van de officiële Coincard Catalogus
  • Verpakt in vrolijke coincard
  • In samenwerking met Loeki-eigenaar Geesink Studio
Direct leverbaar

*RECTIFICATIE: Op de coincard en in de Muntpers Catalogus 2022 staan verkeerde specificaties gedrukt van de penning. De correcte specificaties zijn 9,33 g en 30 mm. Excuses voor eventuele verwarring.
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Asjemenou, Loeki viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag! De korte, grappige filmpjes van de ietwat onhandige doch charmante Loeki waren jarenlang tientallen keren per dag op televisie te zien. Met zijn filmpjes veroverde hij al snel het hart van menig Nederlander. Ter ere van Neerlands favoriete leeuw slaat de Koninklijke Nederlandse Munt drie exclusieve uitgiften. De Loeki de Leeuw coincard bevat ook nog eens een glimmende 50 eurocent om het jubileum te benadrukken!
 
Loeki de Leeuw
De bekendste leeuw van Nederland, bedacht door Joop Geesink, was voor het eerst op televisie te zien in januari 1972. Al snel groeide Loeki uit tot een Nederlands icoon. Vanaf 1984 nam dochter Louise Geesink het stokje van haar vader over en werd zij eigenaar van Loeki.Na zo’n 7.000 filmpjes stopte de Ster in 2004 met de Loeki-filmpjes en kon Loeki alleen nog worden bewonderd in de Efteling, waar hij jarenlang een rol heeft gehad in de attractie Carnaval Festival. In 2021 deed Loeki zijn herintrede op televisie en is hij weer regelmatig te zien tussen de reclames van de Ster door.
 
Vrolijke Loeki coincard inclusief 50 cent
De uitgifte staat geheel in teken van de jarige Loeki. Op de voorzijde staat hij trots te glunderen. De keerzijde toont het logo van Loeki de Leeuw met de jubileumjaren 1972-2022. De uitgifte is verpakt in een vrolijke coincard met een feestelijke Loeki. Verheugd toont hij zijn eigen uitgifte én een Nederlandse 50 eurocent uit 2022. De nominale waarde benadrukt het jubileum. Op de keerzijde van de coincard ziet u een compilatie van Loeki-stripjes. Deze uitgifte wilt u niet missen in uw collectie!
Meer informatie
Artikelnummer 0113205
Metaal Cu/Ni
Gewicht 9,33 g
Diameter 30 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 0,50 euro
Oplage 7.500