Dag van de Muntset 2021

€ 25,00
Dag van de Muntset 2021

Dag van de Muntset 2021

€ 25,00
  • Een nostalgische hulde aan de gulden
  • Inclusief unieke penning, alleen in deze set verkrijgbaar
  • Maak kans op een van de honderd zilveren penningen willekeurig verspreid over de oplage!
  • Met alle Nederlandse euromunten 2021 in BU-kwaliteit
  • Slechts 2.021 sets beschikbaar, op = op!
Direct leverbaar

Let op: max. 1 exemplaar p.p. Meer-bestellers worden gekort.
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Een hulde aan de gulden
Het is inmiddels 20 jaar geleden dat we voor het laatst betaalden met guldens, een tijd waar we graag op terugkijken! De gulden werd in 1816 in de wet vastgelegd als betaalmiddel, wat betekent dat we nagenoeg twee eeuwen met deze nationale valuta hebben betaald. Blik terug op deze tijd met de Dag van de Muntset 2021: een hulde aan de gulden!
 
De eerste gulden van 1818
De allereerste koninkrijksgulden kwam uit in 1818 en toonde het portret van toenmalig Koning Willem I. Bovendien was dit de eerste munt waar het randschrift ‘* GOD * ZIJ * MET * ONS’ in staat gegraveerd. Het ontwerp van de gulden kwam van de hand van ontwerper en graveur Michaut. Elke nieuwe vorst of vorstin heeft sindsdien een ‘eigen’ gulden gekregen. De nationale valuta is uiteindelijk tot 2002 in omloop geweest, waarna de gulden werd ingeruild voor euro. Hoewel er niet meer met guldens betaald kan worden, kunt u de guldenbiljetten nog tot zeker 2032 inleveren bij De Nederlandsche Bank.
 
Unieke penning
Als speciaal eerbetoon aan de gulden zit er een unieke penning in de Dag van de Muntset 2021. Alle sets bevatten deze penning, maar in de oplage zitten honderd zilveren penningen willekeurig verspreid. Honderd gelukkige kopers zullen de speciale penning dus in het zilver aantreffen in plaats van kopernikkel! De sets met de zilveren penning zijn te herkennen aan de sticker op de verpakking.
 
Op de penning is de allereerste gulden uit 1818 met het portret van Koning Willem I bijzonder grafisch weergeven. Op de voorzijde zijn de teksten ‘Afscheid van de gulden’ en ‘20 jaar’ toegevoegd. Op de keerzijde ziet u het beginjaar van de koninkrijksgulden, 1818, en het laatste jaar van de gulden, 2001. Bovendien staan hier het munthuis- en muntmeesterteken. Verder bevat de set alle acht Nederlandse euromunten van 2021 in BU-kwaliteit. Deze komen niet in omloop en zijn dus alleen beschikbaar in onze muntsets.
 
Specificaties penning
Metaal Cu/Ni (of Zilver 925/1000)
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Gewicht 9,33 g
Diameter 30 mm
Oplage 2.021
Meer informatie
Artikelnummer 0111543
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 2021