Jaarset Nederland 2023 UNC-kwaliteit

€ 11,95
Jaarset Nederland 2023 UNC-kwaliteit

Jaarset Nederland 2023 UNC-kwaliteit

€ 11,95
Zet op Wensenlijst
  • UNC Jaarset in het teken van het element ‘Water’
  • Enige Nederlandse Jaarset in UNC-kwaliteit
  • Perfect cadeau voor mooie gebeurtenissen in het jaar 2023
  • Onderdeel van de Nationale Collectie®
Direct leverbaar

Ook beschikbaar in abonnement
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Als cultuurdragers en communicatiemiddelen fungeren munten als een soort tijdcapsules. De Jaarsets Nederland uit 2023 worden daarom gekoppeld aan (inter)nationale en persoonlijke mijlpalen van dit jaar. Bovendien staan van 2022 tot 2025 de Jaarsets uit de Nationale Collectie® in het teken van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. De elementen zijn immers verbonden aan de seizoenen die ons jaarritme bepalen. De serie gaat dit jaar verder met het element ‘water’.
 
2023: het jaar van…
Jaren worden herinnerd door de bijzondere gebeurtenissen die plaatsvonden, zowel (inter)nationaal als persoonlijk. Veel gedenkwaardige gebeurtenissen worden vereeuwigd op een munt of penning. Voor 2023 zijn dit onder andere Willemstad die tot het Unesco Werelderfgoed behoort, of de 50 jaar erkenning van COC.
 
Misschien is het jaar 2023 om persoonlijke reden wel bijzonder. Dit kan door een huwelijk, door een geboorte of een bijzonder jubileum. Deze Jaarset is dan ook de perfecte manier om een persoonlijk mijlpaal te blijven herdenken.
 
UNC-kwaliteit
De munten in deze Jaarset krijgen de UNC kwaliteit. UNC staat voor Uncirculated (ongecirculeerd). Dit wil zeggen dat het om munten gaat die voor de omloop zijn geslagen, maar niet in omloop worden gebracht. Tijdens de productie worden deze munten in een metalen vergaarbak opgevangen. De Jaarset Nederland in UNC-kwaliteit bevat de acht Nederlandse euromunten van 2023.
Meer informatie
Artikelnummer 0117148
Metaal Divers
Kwaliteit Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 15.000