Racoon ontvangt allereerste Nickel for Goodbye penning

Koninklijke Nederlandse Munt | 13 oktober 2023

Gisteren hebben de mannen van Racoon de allereerste coincard in ontvangst genomen ter ere van hun nieuwe, Engelstalige single ‘Nickel for Goodbye’. Speciaal voor het nummer werd een toepasselijke koper-nikkel penning geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt: de penning werd met groot enthousiasme ontvangen! Heeft u uw Nickel For Goodbye al besteld?

  width=

Foto: Maartje Kuperus

Toepasselijke uitgifte
Bert van Ravenswaaij, muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt, overhandigde de eerste coincard aan Racoon. “Bij een nummer als ‘Nickel for Goodbye’ hoort natuurlijk een gepaste uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt. We zijn dan ook trots op deze penning en de mooie samenwerking”.

Nickel for Goodbye in coincard
De uitgifte voor Racoon staat volledig in het teken van de nieuwe, Engelstalige single van de band, die inmiddels al meer dan een half miljoen keer werd gestreamd op Spotify. Op de penning staat de beeltenis van de bandleden: van links naar rechts zijn dit Maarten van Damme (basgitarist), Dennis Huige (gitarist), Bart van der Weide (zanger) en Paul Bukkens (drummer). Op de voorzijde van de penning staat een R voor Racoon, gebaseerd op het artwork van de nieuwe single.