Officiële herdenkingsmunt Market Garden Vijfje nu bestelbaar!

22 augustus 2019

Het is 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaatsvond, de grootste luchtlandingsoperatie ooit. Nu geëerd met een officiële herdenkingsmunt: het Market Garden Vijfje.

Bestel vandaag nog uw herdenkingsmunt
Wilt u zeker zijn van levering en de trotse bezitter worden van het Market Garden Vijfje? Maak dan vandaag uw bestelling in orde! De ceremoniële Eerste Slag staat gepland op 21 september 2019, waarna de uitlevering plaats zal vinden. Alleen op deze dag kunt u ook de Eerste Dag Uitgifte bestellen.

Lees meer over het ontwerp van deze bijzondere munt hier.

Speciale set: 75 jaar bevrijding van Nederland
Om 75 jaar vrijheid in Zuid-Nederland te vieren brengt de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale set uit. In de set vindt u het Market Garden Vijfje Zilver Proof en een fraaie Zilver Proof Canadese ‘Battle of the Scheldt’ 20 dollar munt. Deze Canadese munt eert de Slag om de Schelde, wat een zware strijd was voor het Canadese leger. Samen vormen deze herdenkingsmunten een speciale set, waarvan er slechts 500 verkrijgbaar zijn! Bekijk en bestel de set hier. 

Bekijk onze documentaire
Les Fuller zat bij het Britse 3de Bataljon Parachute Regiment en was één van de parachutisten die sprong tijdens Operatie Market Garden. Na een goede landing, kwam hij nog grote obstakels tegen, welke uiteindelijk resulteerden in het verliezen van zijn rechter arm en gevangenschap in een kamp. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft een korte documentaire gemaakt waarin de 98-jarige Fuller zijn bijzondere verhaal vertelt. De volledige documentaire is hier bekijken.

*Inmiddels is deze uitgifte volledig uitverkocht.