NOS Jeugdjournaal-presentatoren slaan eerste munt ter ere van 40 jaar NOS Jeugdjournaal

De Koninklijke Nederlandse Munt | 20 oktober 2021

Vandaag hebben NOS Jeugdjournaal-presentatoren Evita Mac-nack en Joris Marseille de eerste herdenkingsmunt geslagen ter ere van 40 jaar NOS Jeugdjournaal. Zij deden dit samen met de staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief. De ceremoniële Eerste Slag vond plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Ook kunt u alleen vandaag tot 23.59 uur de Eerste Dag Uitgifte van het NOS Jeugdjournaal Vijfje bestellen op www.knm.nl

Ook Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, en Eppo van Nispen, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waren bij de muntslag aanwezig. Het NOS Jeugdjournaal Vijfje is de tweede herdenkingsmunt van 2021 en wordt geslagen in opdracht van het ministerie van Financiën.
 
Ceremoniële Eerste Slag
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum staat midden in het Mediapark, het hart van het Nederlandse medialandschap. Hier sloegen staatssecretaris Hans Vijlbrief, Evita Mac-nack en Joris Marseille met de historische slingerpers het eerste exemplaar van het NOS Jeugdjournaal Vijfje. Mac-nack presenteert sinds 2019 het NOS Jeugdjournaal, Marseille is er werkzaam sinds 2012. Eppo van Nispen hield een toespraak over de betekenis van het NOS Jeugdjournaal voor de Nederlandse televisie.

Het NOS Jeugdjournaal
Het NOS Jeugdjournaal is uitgekozen als onderwerp van een bijzondere munt voor verzamelaars omdat het programma een belangrijke maatschappelijke taak vervult. Generaties kinderen, maar ook volwassenen, zijn door het NOS Jeugdjournaal in begrijpelijke taal op de hoogte gebracht van het nieuws van over de hele wereld. Dat doet het NOS Jeugdjournaal dagelijks op een bijzonder creatieve en innovatieve manier, waarbij kinderen altijd serieus worden genomen. Het NOS Jeugdjournaal is door de jaren heen steeds met de tijd meegegaan om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Eerste Dag Uitgifte
U kunt de Eerste Dag Uitgifte van het NOS Jeugdjournaal Vijfje nu bestellen! Deze uitgifte is maar één dag beschikbaar: tot 20 oktober 2021 23.59 uur kunt u uw bestelling plaatsen. De genummerde uitgifte in coincard is verpakt in een Eerste Dag Envelop, voorzien van datumstempel en paraaf van een medewerker van de Koninklijke Nederlandse Munt. De definitieve oplage van de Eerste Dag Uitgifte wordt op 21 oktober 2021 bekend gemaakt.