Munt 5 gulden NLD EK 2000 in CC

17,95 €
Munt 5 gulden NLD EK 2000 in CC

Munt 5 gulden NLD EK 2000 in CC

17,95 €
Officiële 5 gulden herdenkingsmunt van het EK uit 2000
  • De enige 5 gulden herdenkingsmunt!
  • Ter herinnering aan het bijzondere EK van 2000
  • Zeer beperkte oplage van 4.000 coincards
  • Geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus

Let op: max. 1 exemplaar p.p. Meer-bestellers worden gekort.
Description détaillée et caractéristiques

Partager cette pièce

De Koninklijke Nederlandse Munt blikt terug op het bijzondere voetbaljaar 2000 met de enige 5 gulden herdenkingsmunt, het ‘EK Vijfje’. De numismatische coincard is in zéér beperkte oplage te verkrijgen, dus wees er snel bij!

Het Vijfje
Na een jaar uitstel is het eindelijk zover: het EK voetbal staat voor de deur! Ook in het jaar 2000 zat heel Nederland voor de tv, óf in het stadion, want het EK speelde zich dat jaar in ons eigen land af. In 1988 werd het 5 guldenbiljet officieel vervangen door het muntstuk dat bekend staat als het ‘vijfje’. De veelgebruikte biljetten hadden zo’n hoge omloopsnelheid dat ze te snel sleten. Een munt was de oplossing! Het ‘EK Vijfje’ was de eerste én laatste 5 gulden herdenkingsmunt.

Een sportief ontwerp
Het ontwerp van de unieke uitgifte is gemaakt door Geerten Verheus en Michael Raedecker. De voorzijde van de munt toont een gestileerd portret van Koningin Beatrix naar links met op de achtergrond een voetbalprofiel. Op de keerzijde staat eveneens een voetbalprofiel met de teksten ‘5 GULDEN’ en ‘EK 2000’. De munt is geslagen uit nikkel met een dunne bronscoating, waardoor hij een goudkleur krijgt. De rand heeft zowel kartels als een verzonken randschrift: ‘God zij met ons’.
Plus d’information
Numéro d'article 0110369
Niet te bestellen tekst Uitverkocht
Métal Platina
Poids 9,25 g
Diamètre 23,5 mm
Bord penning: glad
Tirage 4.000 coincards