HERDENKINGSMUNTEN: miniatuur kunststukjes met historische betekenis

De Koninklijke Nederlandse Munt wordt internationaal veelgeprezen om haar technische innovaties, creatieve ontwerpen en toonaangevende productiefaciliteiten als het gaat om herdenkingsmunten. Als World First Class adress voor banken staat de Koninklijke Nederlandse Munt opdrachtgevers uit de gehele wereld terzijde bij de productie van herdenkingsmunten. Daarnaast wordt waardevolle dienstverlening geboden bij het selecteren van de juiste verpakkingswijzen tot zelfs het vermarkten van de munten via de modernste marketingtechnieken. Herdenkingsmunten zijn fraai vormgegeven miniatuur kunstwerkjes met een grote historische betekenis.

Herdenkingsmunten worden bij de Koninklijke Nederlandse Munt al vele jaren met de grootst mogelijke zorg in huis ontworpen en geslagen. Aanvankelijk om belangrijke momenten als een nieuwe vorst of een nieuw koninklijk portret te markeren, maar steeds vaker ook om bijzondere historische gebeurtenissen of persoonlijkheden op onderscheidende wijze te herdenken. Een herdenkingsmunt is daarbij veel meer dan alleen het resultaat van een hoogwaardig ontwerp- en productieproces en een praktisch betaalmiddel; deze munten hebben een belangrijke cultuur-historische waarde en vertegenwoordigen ook emotionele waarde.

Daarmee zijn herdenkingsmunten al vele decennia waardevolle en gewilde verzamelaarsobjecten. Ook op dit gebied heeft de Koninklijke Nederlandse Munt internationaal een reputatie opgebouwd, door haar activiteiten op het gebied van aankoop en verkoop van oude munten en penningen en aanverwante diensten en door haar nauwe samenwerking met grotere handelspartners.