65 jaar nijntje in coincard

€ 12,50
65 jaar nijntje in coincard

65 jaar nijntje in coincard

€ 12,50
Officiële coincard met 2 euromunt en goudkleurige uitgifte ter ere van de 65e verjaardag van nijntje
  • Speciale jubileumeditie ter ere van de 65e verjaardag van nijntje
  • Uitgifte met het klassieke en gedetailleerde portret van Dick Bruna, de bedenker van nijntje
  • Inclusief de Nederlandse 2 euromunt van 2020 in BU-kwaliteit, die niet in omloop wordt gebracht
  • Nostalgische coincard in nijntje-stijl: (inter)nationaal geliefd!
  • Onderdeel van de officiële Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Volwaardig lid van Becom

Dé officiële producent van het Belgische muntgeld

Echtheid gegarandeerd door onze experts

Deel dit product

Nijntje is 65 jaar en dat vieren we! Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee diende een wit konijn in de tuin van het vakantiehuisje van Dick Bruna en zijn familie als inspiratie voor nijntje. De verhaaltjes die hij schreef over dit beroemde konijn zijn inmiddels in meer dan 50 talen vertaald, en er zijn meer dan 85 miljoen nijntje-boeken over de hele wereld verkocht. De Koninklijke Nederlandse Munt viert de 65e verjaardag van nijntje met een ode aan Dick Bruna in drie uitgiften! Als dat geen feest is…

Een ode aan Dick Bruna
Dick Bruna werd op 23 augustus 1927 geboren in Utrecht. Ruim zestig jaar lang maakte hij prentenboeken volgens een vast stramien: handzame, vierkante boekjes met rechts twaalf tekeningen en links een tekst van vier regels (op rijm). Zowel de warme kleuren als de speciale manier van tekenen (met rafelige lijnen) zijn typerend voor de stijl van Dick Bruna. Zijn prentenboeken zijn al decennialang geliefd bij jong en oud, in binnen- en buitenland! Op 16 februari 2017 overleed hij op 89-jarige leeftijd in zijn woonplaats Utrecht, waar ook het nijntje museum en een heus nijntje standbeeld te vinden zijn.

Ontwerp
De jubileum-coincard bevat een officiële Nederlandse 2 euromunt uit 2020 en een goudkleurige uitgifte met een ode aan tekenaar en schrijver Dick Bruna, beide geslagen in het nieuwe muntgebouw. De voorzijde toont het karakteristieke portret van Dick Bruna met het opschrift ‘Dick Bruna 1927 – 2017’; op de keerzijde vindt u het jubileumlogo van nijntje met de tekst ‘65 years of miffy’: haar internationale naam. De 2 euro uit 2020 zal niet in circulatie gaan en is, behalve in onze muntsets, niet los verkrijgbaar. Dat maakt de coincard ter ere van nijntje en Dick Bruna extra bijzonder!

De coincard is opgemaakt in nijntje-stijl en toont het wereldberoemde konijn met een ballon: het is immers haar verjaardag! De vlaggetjes en de rondfladderende vlinders maken het feest compleet. Deze vrolijk uitgifte mag zeker niet ontbreken in uw collectie en is bovendien een must have voor nijntje-liefhebbers!

Specificaties penning
Metaal Messing
Gewicht 8,40 g
Diameter 26,5 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Rand Glad
Oplage 15.000 stuks

Specificaties 2 euromunt
Metaal Bi-colour
Gewicht 8,50 g
Diameter 25,75 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nom. Waarde 2 euro
Randschrift * GOD * ZIJ * MET * ONS

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2020
Meer informatie
Artikelnummer 0108694
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 2 euro
Oplage 15.000