20 euromunt België 2024 ‘Team Belgium’ Zilver Proof

€ 69,95
20 euromunt België 2024 ‘Team Belgium’ Zilver Proof

20 euromunt België 2024 ‘Team Belgium’ Zilver Proof

€ 69,95

Zilveren Belgische 20 euromunt met goudkleurig detail ter aanmoediging van Team Belgium! 

  • Met goudkleurig detail: extra geluk voor Team Belgium op de Olympische Spelen 2024
  • Mét portret van Koning Filip!
  • Geslagen in de allerhoogste kwaliteit Proof
  • Oplage strikt gelimiteerd tot 2.500 stuks
  • In luxe cassette met genummerd Certificaat van Echtheid

Direct leverbaar 

Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Het is inmiddels traditie dat de Koninklijke Munt van België de olympische equipe, die onder de naam Team Belgium deelneemt aan de Olympische (Zomer)Spelen, een hart onder de riem steekt met een fraaie herdenkingsmunt! Dit keer extra bijzonder: er is immers gekozen voor de grootste zilveren munt uit ons scala. En de toevoeging van een goudkleurig detail geeft extra geluk! De 20 euromunt met een diameter van maar liefst 37mm, wordt geslagen in de allerhoogste Proof kwaliteit en is streng gelimiteerd op slechts 2.500 exemplaren wereldwijd. 

De nieuwe huisstijl van BOIC

De Zilver Proof-munt toont links op een verhoogd vlak het goudkleurige Team Belgium logo. Rechts op het spiegelend vlak een weergave van ‘the Embrace’, de huisstijl van BOIC tijdens de Olympische Spelen van Parijs. Dit symbool stelt twee armen voor die zich uitstrekken om mensen te omhullen en omhelzen, om zo de boodschap van eenheid te verspreiden. Het uiteinde van de armen is niet te zien, om het idee van oneindigheid te geven. Het ontwerp van de munt werd vervaardigd door Iris Bruijns.

Deze zilver Proof 20 euromunt heeft niet alleen een prachtig voorzijde ontwerp, maar toont ook het portret van Koning Filip! In het ontwerp van Luc Luycx kijkt Koning Filip naar rechts, waar ook zijn monogram is afgebeeld. 

Meer informatie
Artikelnummer 0117923
Metaal Zilver
Gehalte 925/1000
Gewicht 22,85 g
Diameter 37 mm
Kwaliteit Proof
Oplage 2.500
Ontwerper Iris Bruijns